Nejen vánoční pohoda a klid
18. 12. 2019

Nejen vánoční pohoda a klid

Každý rok se časopisy a všechna média, weby a firmy předhánějí v nabídce nejlepších vánočních článků, zpráv a produktů, ale také v připomínání toho, jak mají být Vánoce svátky pohody a klidu. Jenže většina z nás je spíš zahlcená a čas před Vánocemi v pohodě a klidu netráví. A i když víme, že celý vánoční čas, tedy i ten adventní, by měl být obdobím zklidnění a postupné přípravy na samotné vánoční svátky, skutečnost bývá obvykle jiná. Většinou se dotahují nejrůznější pracovní, ale i soukromé aktivity, nakupují se dárky a málokdo stihne advent prožít ve svátečním naladění.

Navíc zapomínáme, že opravdu každý z nás nemusí mít mraky dárků a že většinou skutečně potěší jen jeden nebo dva zajímavé dárky, které nemusí být ani nikterak drahé. Možná bychom se mohli inspirovat, jak slaví Vánoce britská královská rodina. Vím, že se asi nikdo z nás nemůže s jejich finančními možnostmi srovnávat, ale líbí se mi jejich zvyk obdarovávat se vtipnými nebo dokonce levnými dárky. Je to rozhodně lepší varianta než dárky řešit spotřebitelskými úvěry.

Zprávy z Velké Británie hovoří o nejrůznějších vtipných darech jako třeba kožené záchodové prkénko pro prince Charlese nebo koupací čepice se sprostým nápisem od prince Harryho pro jeho babičku, samotnou královnu Alžbětu II. Zmiňuje se i dárek vévodkyně Kate pro svého švagra, a tím byla jakási sada s názvem Vyrob si vlastní přítelkyni. Bylo to v době, kdy princ Harry ještě nebyl ženatý s Meghan Markle a na obzoru nebyla žádná drahá Harryho polovička. Samotná vévodkyně Meghan prý babičce svého muže zase dala jakousi hračku v podobě jezdícího křečka, kterou si oblíbil a také později zničil královnin pes.

Nebo si inspirujte zajímavými dárky u svých přátel. Například moje známá dostala od svého muže tři kila lískových oříšků, protože je miluje a vůbec ji nenapadlo, že jich dostane celou krabici a ještě pod stromeček. Radost udělá třeba i dárek s možností spolu trávit čas - výlet nebo společná aktivita. Vánoce prostě nemusí být jen o hmotných nebo drahých dárcích. Proto i já vám přeji příjemný vánoční čas, pár dobrých a milých dárků a hlavně ten klid a pohodu, které by nás měly provázet nejen o Vánocích.

Ing. Jakub Egermaier, PFP
Autor: Ing. Jakub Egermaier, PFP

 

V oblasti finančního poradenství působím přes 10 let. Za tu dobu jsem měl možnost pomoci přes 500 klientům s jejich finančními těžkostmi a stát se spolehlivým partnerem při řešení jejich osobních financí. Prošel jsem si velkými MLM firmami v této oblasti a nakonec se zaměřil na osamostatnění a profesionalitu poskytovaných finančních služeb.

Společně se svým obchodním partnerem jsem založil společnost myPORT, která sdružuje kolektiv mladých lidí vzájemně spolupracujících s cílem dlouhodobé spokojenosti všech kolegů a jejich klientů. Považuji se za ambiciózního člověka, který se snaží v životě něčeho dosáhnout. Mám rád své koníčky a miluji svou rodinu.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

Pět užitečných tipů pro vaši peněženku

zpracováním osobních údajů